Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greceanîi a mulțumit Statelor Unite pentru asistența financiară acordată Moldovei

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaPreședintele Parlamentului a discutat cu Administratorul Adjunct al USAID pentru Europa și Eurasia
Președintele Parlamentului a discutat cu Administratorul Adjunct al USAID pentru Europa și Eurasia - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Parlamentului a discutat cu administratorul adjunct pentru Europa și Eurasia al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională despre sprijinul financiar acordat țării noastre.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit cu administratorul adjunct pentru Europa și Eurasia al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Brock Bierman, aflat în vizită la Chișinău.

În cadrul dialogului, președintele Parlamentului a apreciat sprijinul USAID acordat țării noastre pe parcursul anilor.

”Mulțumesc Guvernului, Congresului, Agenției USAID și cetățenilor SUA pentru asistenţa financiară constantă acordată prin diverse proiecte bilaterale de colaborare. Efectele benefice ale asistenței, în valoare de peste 1,4 miliarde de dolari, sunt resimţite de către majoritatea cetăţenilor țării noastre”, a declarat Greceanîi.

Speakerul a salutat semnarea celor două scrisori de intenție la nivel guvernamental pentru majorarea finanțării menite să contribuie la creșterea economică.

Igor Dodon, despre vizita în SUA - Sputnik Moldova
Video
Igor Dodon ar putea merge într-o vizită oficială în SUA

În context, Zinaida Greceanîi a enumerat prioritățile pentru colaborarea bilaterală ulterioară, menționând noi posibilități de dezvoltare a afacerilor prin crearea unui mediu atractiv, extinderea Programului COMPACT, susținerea producătorilor agricoli, promovarea tinerilor.

La rândul său, Administratorul Adjunct al Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman, a declarat că obiectivul Agenției USAID este de a extinde oportunitățile pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova.

”Suntem deschiși, flexibili și disponibili pentru a atinge acest obiectiv, pe termen mediu”, a subliniat oficialul american.

Fluxul de știri
0