Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cumpărături online: Semne că poți fi păcălit

© Sputnik / OsmatescoNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectorul Nicolae Olăraşu din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor a vorbit în studioul Radio Sputnik Moldova despre criteriile la care trebuie să atrageți atenția atunci când faceți cumpărături online.
Cumpărături online: Semne că poți fi păcălit

Agenția pentru Protecția Consumatorilor recomandă să achiziționați produse de la magazine online cunoscute sau cu care ați mai avut contacte comerciale înainte sau despre care nu există comentarii negative ale altor clienți pe forumuri sau pe site-urile de evaluare a serviciilor.

Există mai multe criterii de selectare a unui magazin online. Totuși, Este important să fie indicată denumirea agentului economic, codul fiscal, codul TVA, telefonul de contact și adresa de e-mail.

''În cazul unor neconformități, consumatorul trebuie să se adreseze inițial agentului economic, iar dacă acesta cunoaște doar linkul de unde a procurat produsul atunci este mai dificil de a mai demonstra ceva. Totodată, dacă aceste date lipsesc, consumatorul trebuie să se gândească bine la veridicitatea paginii'', a spus Nicolae Olăraşu.

Este important de menționat că atunci când ați primit produsul să verificați integritatea acestuia, operatorul să vă demonstreze funcționalitatea produsului, vă semnați că ați primit comanda, vă oferă manualul utilizatorului, bonul fiscal și desigur certificatul de garanție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0