Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tornadă uriașă la hotar cu Moldova: Oameni răniți, case distruse – Imagini apocaliptice

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O nouă tornadă puternică s-a format în România, provocând pagube importante. Astfel, în comuna Mirosloveşti din judeţul Iaşi mai multe case au fost avariate grav, acoperişuri şi garduri au fost smulse, iar unii oameni răniţi. Localnicii au postat imagini pe reţelele de socializare.

BUCUREŞTI, 6 iul – Sputnik, Doina Crainic. Comuna Mirosloveşti din judeţul Iaşi a fost lovită de o furtună violentă care, în doar câteva aminute, a cauzat mari distrugeri. Potrivit localnicilor, a fost un fenomen meteo sever similar unei tornade.

„A luat pe sus acoperișul a trei case, a pus la pământ copaci din rădăcină, garduri din temelie, stâlpi de electricitate, stocuri de furaje, tot ce a găsit în cale a fost spulberat, o casă a fost distrusă în proporţie de 80%”, a declarat un localnic.

Mai multe case au rămas fără acoperişuri, un stâlp de beton a fost pus la pământ, iar gardurile au fost smulse cu tot cu temelie. De asemenea, cel puţin două persoane au fost rănite în timpul furtunii puternice.

În România, tornadele au devenit un fenomen tot mai frecvent în ultimii ani. Ultima tornadă de amploare a avut loc pe 30 aprilie, în localitatea Drajna, județul Călărași. În timpul tornadei, un autobuz cu 40 de pasageri s-a răsturnat şi mai multe gospodării au fost distruse.

Fluxul de știri
0