Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reporterului Sputnik i-au blocat accesul la conferința despre libertatea presei

© Sputnik / Alexey Filippov / Trecere la banca de fotografiiPresentation of the major international news brand, Sputnik
Presentation of the major international news brand, Sputnik - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reporterului Sputnik. i-a fost respinsă cererea de acreditare la Conferința Globală pentru Libertatea Presei.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik. Organizatorii Conferinței Globale pentru Libertatea Presei (Global Conference for Media Freedom), care va avea loc la Londra pe 10-11 iulie au refuzat să acrediteze reporterul agenției Sputnik fără a oferi explicații.

Margarita Simonian - Sputnik Moldova
Rusia
Margarita Simonian, cel mai bun media manager din Rusia

“Vă mulțumim pentru interesul manifestat în calitate de reprezentant al presei în reflectarea Global Conference for Media Freedom. Din păcate, cererea acreditării nu a fost satisfăcută în legătură cu motivul indicat mai jos: recomandarea Jennie”, se spune în scrisoarea echipei responsabile de organizarea evenimentului.

Organizatorii au sfătuit jurnalistul să depună din nou cererea. Reporterul a verificat-o și a rugat să se precizeze ce înseamnă “recomandarea Jennie”. Drept răspuns, i s-a comunicat că solicitarea lui a fost transmisă conducerii și „așteaptă informații adăugătoare”, promițând că îl vor contacta în scurt timp.

Peste ceva timp, reporterul Sputnik a luat legătura cu echipa responsabilă de acreditare prin telefon, însă aceștia nu au putut explica sensul expresiei, nici motiv pentru care cererea lui a fost respinsă. În scrisoarea expediată pe poșta electronică, se spune că “cererea nu poate fi satisfăcută”, fără a indica motivul. Jurnalistul  expediat o solicitare pentru a obține explicații oficiale, însă nu a primit niciun răspuns.

Fluxul de știri
0