Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Comercianții stradali: Stăm în soare pentru că avem nevoie de bani

Abonare
Oamenii spun că sunt nevoiți să vândă produse la tarabă pe această caniculă pentru a face un ban.

Țăranii vând brânza și smântâna în văpaia soarelui. Oamenii spun că sunt nevoiți să își aducă produsele la Chișinău pentru a câștiga un ban. Aceștia se jură că brânza și smântâna este ținută în frigider înainte să fie pusă la dispoziția cumpărătorului. 

”Am aici brânză și smântână. Stă aici de aproximativ jumătate de oră. Cred că ar putea să se altereze, dar în piață nu ne lasă să vindem. Produsele sunt proaspete, de ieri. Au fost ținute în frigider”, a declarat un comerciant stradal. 

Unele bătrâne vin la Chișinău de la zeci de kilometri distanță numai pentru a face câțiva lei. 

”Astăzi nu-i cald. În zilele când au fost temperaturi ridicate noi nu am fost. Păstrăm produsele în frigider și le aducem aici. Oamenii le cumpără. Vin clienții mei fideli. Vin de la Mingir. Acolo piața este mică și noi nu putem vinde tot”, a declarat o bătrână. 

Specialiștii recomandă oamenilor să nu cumpere produse ușor alterabile de pe marginea drumului. Acestea ar putea să fie alterate, iar odată consumate pot duce la afecțiuni grave.

Fluxul de știri
0