Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studiu: Specialiştii avertizează - Consumul frecvent de ouă dăunează sănătăţii

© Sputnik / Miroslav RotariOuă - Imagine Simbol
Ouă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un studiu recent al unor cercetători americani arată de ce este dăunător sănătăţii consumul frecvent de ouă, care poate duce la apariția unor boli de inimă și la decese premature.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Un grup de oameni de ştiinţă americani au descoperit că ouăle consumate des cresc riscul dezvoltării de bolii cardiovasculare, ceea ce poate duce la moartea precoce. Comunicatul de presă cu privire la rezultatele studiului este disponibil pe site-ul MedicalXpress.

Doctor - Sputnik Moldova
Studiu: Omenirea ar putea evita o catastrofă, reducând consumul acestor două produse

Recomandările dietetice ale medicilor americani nu specifică exact cantitatea adecvată de ouă care trebuie consumată. Totuşi, în 2015, nutriționiștii au recomandat limitarea raţiei de colesterol în organism la 300 de miligrame pe zi. Un ou conține 200 de miligrame de colesterol.

Potrivit studiului, consumul de 300 de miligrame de colesterol pe zi crește cu 17% riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare. În plus, pericolul de deces precoce crește cu 18 la sută.

Totuşi, potrivit lui Katherine Tucker, profesor la Universitatea din Massachusetts Lowell, aceasta nu înseamnă că trebuie elimiate ouăle din alimentaţie, deoarece acestea sunt benefice pentru ochi și oase, însă este necesar consumul cu moderație.

„Recomand evitarea omletelor din trei ouă consumate zilnic. Moderaţia și echilibrul sunt importante în alimentaţie”, sfătuiește Tucker.

La studiu au luat parte aproape 30.000 de persoane de vârstă mijlocie, a căror stare de sanatate a fost monitorizată timp de 31 de ani.

Fluxul de știri
0