Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o demisie: Șeful unei agenții de stat cu salariu lunar de 57.000 de lei

© Sputnik / Miroslav RotariStrada Alecu Russo
Strada Alecu Russo - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Vsevolod Bocșanean, și-a dat demisia.

CHIȘINĂU, 6 iul – Sputnik. Despre acest lucru a anunțat pe o rețea de socializare deputatul Petru Frunze (PAS/ACUM), membru al Comisiei parlamentare pentru administrație publică.

„Șeful ANTA și-a prezentat demisia. Îndemn toți transportatorii să nu mai achite taxe ilegale pentru sistem, milioanele de lei achitate pentru întreținerea sistemului corupt să fie direcționate la modernizarea unităților de transport”, a scris Petru Frunze pe Facebook.

Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova
Transportul public – calvar în Chișinău pe timpul caniculei: Ce ne așteaptă pe viitor

Potrivit presei locale, Vsevolod Bocșanean ridica un salariu lunar de vreo 57 de mii de lei în calitate de șef al ANTA (în total, aproape 682 mii de lei în 2018).

Parlamentarul Petru Frunze declara anterior că „transportul de pasageri este sufocat de un grup de interese care a monopolizat piața”. În luna iunie, el l-a îndemnat pe ministrul Economiei, Vadim Brînzan, să-l demită pe Vsevolod Bocșanean.

ANTA, înființată în 2008, este autoritatea statului care asigură implementarea politicilor publice şi strategiilor naţionale de dezvoltare în domeniul transporturilor rutiere, controlează şi supraveghează respectarea legislaţiei naţionale şi internaţionale în domeniu de către operatorii de transport rutier şi de către întreprinderile ce desfăşoară activităţi conexe transportului rutier.

Fluxul de știri
0