Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum deosebești ochelarii de soare originali de cei contrafăcuți?

© Sputnik / Miroslav RotariSerghei Lelic
Serghei Lelic - Sputnik Moldova
Abonare
Cei mai periculoși ochelari de soare sunt ochelarii contrafăcuți, deoarece persoana care îi poartă are falsa impresie că este protejat de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete. De aceea, o marcă de prestigiu poate fi o garanție a calității ochelarilor, însă doar în cazul în care aceștia sunt originali și nu sunt contrafăcuți.
Cum deosebești ochelarii de soare originali de cei contrafăcuți?

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor, Serghei Lelic, a explicat cum puteți deosebi ochelarii de soare originali de cei contrafăcuți.

În primul rând, trebuie să atrageți o deosebită atenție de unde procurați ochelarii de soare. Cei care sunt produși de firme renumite nu se vând oriunde, în niciun caz în buticuri amplasate la colțuri de stradă, ci în magazine specializate, unde sunt ambalați corespunzător.

Pe lângă aceasta, ochelarii de soare falși pot fi identificați chiar la prima atingere, pentru că produsele contrafăcute sunt destul de ușoare, întrucât sunt utilizare materiale ieftine, de o calitate inferioară.

"Totodată, fiecare articol are un cod de identificare, care poate fi verificat și prin căutare în Google. Dacă nu-l găsiți pe internet atunci fiți siguri că ochelarii de soare nu sunt originali", a spus Serghei Lelic.

Un alt indiciu este marcajul "CE", care indică faptul că lentilele corespund standardelor europene. Simbolul CE reprezintă marcajul european care asigură calitatea produsului şi trebuie obligatoriu să fie inscripționat pe rame.

Și prețul ochelarilor de soare este un criteriu care poate face diferența între ochelarii originali și cei contrafăcuți.

"Dacă cunoașteți că un brand de ochelari are un anumit preț, iar voi îi găsiți spre exemplu cu 150 de lei, atunci cu siguranță ochelarii de soare sunt contrafăcuți", a punctat Serghei Lelic.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0