Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia desfăşoară manevre în Marea Neagră în paralel cu cele ale NATO

© Sputnik / Василий Батанов / Accesați arhiva multimediaФрегат "Адмирал Эссен" прибыл в Севастополь
Фрегат Адмирал Эссен прибыл в Севастополь - Sputnik Moldova
Abonare
Urmând exemplul NATO, Rusia a început manevre militare în Marea Neagră, care se vor încheia cu lansări de rachete și cu foc de artilerie.

BUCUREŞTI, 5 iul – Sputnik, Doina Crainic. Armata rusă a început manevrele militare planificate în Marea Neagră, unde au loc exerciții NATO denumite Sea Breeze, a anunțat serviciul de presă al Flotei Mării Negre.

NATO - Sputnik Moldova
Știrile nopții: Manevre militare „NATO - Georgia”, giganții tehnologici, monitorizați

În exercițiile armatei ruse sunt implicate aproximativ 12 nave, printre care navele amfibie Azov și Cesar Kounikov, lansatoarele mici Orekhovo-Zouevo și Mirage și lansatoarele de rachete Ivanovets, Naberejni Tchelni și R-60.

Manevrele au loc pe mare. Etapa finală va include lansări de rachete și artilerie.

„Un grup naval al Flotei Mării Negre își continuă acțiunile de control al manevrelor navelor NATO implicate în exercițiile Sea Breeze 2019 în nord-vestul Mării Negre”, a adăugat serviciul de presă.

Exercițiile militare comune Ucraina-SUA se desfășoară în perioada 1-12 iulie în Marea Neagră. În acestea sunt implicate aproximativ 30 de nave, 30 de aeronave și peste 900 de militari din țările NATO, precum și din cele aliate lor, precum Emiratele Arabe Unite, Suedia, Moldova și Georgia. Ministerul rus de Externe a descris exercițiile drept o încercare de a destabiliza situația în regiune.

Fluxul de știri
0