Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Giuseppe Conte: „Prietenia dintre Federația Rusă și Italia are un mare potențial”

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaÎntrevederea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte
Întrevederea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte - Sputnik Moldova
Abonare
Prietenia dintre Rusia și Italia are un mare potential, a declarant premierul Italiei, după întâlnirea cu Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Prietenia dintre Rusia și Italia are un mare potențial, a declarat prim-ministrul Giuseppe Conte în urma vizitei lui Vladimir Putin la Roma și la Vatican.

"Prietenia, dialogul, consolidarea cooperării bilaterale și a schimburilor culturale: acestea sunt cuvintele-cheie care descriu cel mai bine întrevederea mea cu președintele Putin", a scris el pe Facebook.

Potrivit lui, au reușit să discute în detaliu problemele din politica internațională în timpul a două întâlniri: la palatul Guvernului de la Chigi și în cadrul cinei de la Villa Madama.

"Am convenit asupra necesității unei abordări deschise și cuprinzătoare a dialogului, care ar trebui să ofere soluții la crizele regionale majore, începând cu Libia și încheind cu Siria, de la Ucraina la Venezuela", a declarat Conte.

El a adăugat că Moscova poate juca un rol determinant în soluționarea acestor crize.

Premierul a subliniat că Italia și Rusia sunt unite prin "o susceptibilitate profundă față de cultură și o iubire puternică pentru numeroasele forme de exprimare artistică în patrimoniul omenirii".

Întâlnirea Putin - Conte

În ajun, Putin a avut o întâlnire cu premierul Giuseppe Conte, în cadrul vizitei sale în Italia. Părțile au discutat probleme de actualitate - viitorul relațiilor dintre Rusia și Europa, posibilitatea ridicării sancțiunilor precum în chestiunea și distrugerea statalității țărilor din Orientul Mijlociu de către armatele NATO.

În cadrul conferinței de presă comună, și-au exprimat disponibilitatea de a lucra la îmbunătățirea relațiilor dintre Moscova și Bruxelles. Putin a menționat că există mereru șanse de apropiere de UE, dar depinde mult de partenerii europeni. La rândul său, Conte a declarat că Guvernul va depune eforturi pentru a crea condiții pentru ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei.

Fluxul de știri
0