Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serghei Șoigu, despre cauzele accidentului de pe submarinul din Marea Barenț

© Russian Defence Ministry / Trecere la banca de fotografiiMinistrul rus al Apărării Serghei Șoigu
Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat principala cauză a accidentului produs pe submarinul rusesc în Marea Barenț.

CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Cauza principală a tragediei produse pe un aparat rusesc submergibil de mare adâncimec în Marea Barenț a fost un incendiu în secția acumulatorului, a declarat ministrul Apărării, Serghei Șoigu, la o întrevedere cu Vladimir Putin.

Flăcările s-au extins spre alte încăperi, însă nu au scos din funcțiune nava nucleară. Până în prezent, autoritățile ruse nu anunțaseră oficial că submarinul avea un reactor nuclear.

”Instalația nucleară pe această navă este izolată și fără oameni. În afară de aceasta, prin acțiunile echipajului au fost întreprinse toate măsuri necesare de protecție a instalației, aceasta este pe deplin funcțională”, a declarat Șoigu.

Ministrul rus al Apărării și-a exprimat speranța că nava va fi reparată în scurt timp.

Tragedia din Marea Barenț

Президент РФ В. Путин встретился с министром обороны РФ C. Шойгу - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre moartea celor 14 marinari: Este o mare pierdere

Incidentul pe submarinul care efectua măsurători la adâncime a avut loc pe 1 iulie, provocând decesul a 14 persoane.

Autoritățile nu dezvăluie toate detaliile tragediei pentru că aceste informații sunt de categoria de secreta de stat. Se cunoaște că marinarii se ocupau de cercetarea hidrosferei.

Ministerul Apărării a declarat că marinarii au lichidat incendiul cu prețul vieții. Toți ofițerii decedați vor fi decorați cu ordine de stat, iar familiile lor vor primi ajutoare.

Joi, la întrevederea cu Putin, Șoigu a declarat că un grup de specialiști lucrează cu rudele victimelor și cu persoanele apropiate ale acestora.

“Acele familii care au copii minori vor fi asigurate până la împlinirea majoratului cu acel nivel de salarizare pe care îl primeau tații și soții în timpul vieții”, a raportat ministrul.

Fluxul de știri
0