Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un post vamal închis, case și drumuri distruse: Consecințele intemperiei din ultimele ore

Abonare
Echipele de salvatori şi pompieri lucrează în regim intens în sudul ţării. Comisiile pentru situaţii excepţionale raionale activează la faţa locului pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Serviciul Vamal atenționează călătorii asupra restricțiilor temporare de circulație prin postul vamal ”Lesnoe”, de pe teritoriul Ucrainei. Ploile torențiale și vânturile puternice au doborât la pământ mai mulți arbori și piloni, astfel că drumul a devenit impracticabil.

Prin urmare, persoanele care și-au planificat traversarea frontierei prin postul vamal ”Săiți-Lesnoe” (interstatal), pot opta pentru punctul de trecere ”Basarabeasca”.

În după-amiaza zilei de 3 iulie, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitaţi să intervină în mai multe situaţii de risc raportate în urma ploilor torenţiale cu vânt puternic în sudul ţării.

Potrivit informaţiilor preliminare înregistrate de subdiviziunile teritoriale IGSU, au fost afectate de furtună mai multe localităţi din raioanele Cahul, Basarabeasca, Ştefan Vodă, Căuşeni, dar şi UTA Gagauzia. 

Ploaia şi vântul au făcut ravagii în raionul Basarabeasca. Aici salvatorii au fost chemați pentru a efectua lucrări de deblocare după ce mai mulţi copaci au căzut pe drumuri, peste case de locuit, dar şi conducte de gaz. Și în Comrat au fost raportați copaci doborâţi. Vântul puternic a smuls mai multe foi de ardezie, dar şi a deteriorat acoperişurile caselor de locuit în mai multe localităţi a raionului Basarabeasca.

Conform datelor IGSU, 20 de foi de ardezie au fost smulse de rafalele de vânt de pe acoperişurile a două blocuri de locuințe, dar şi a spitalului raional. În satul Săiţi, raionul Căuşeni, rafalele de vânt au deteriorat acoperişul din ţiglă metalică a sălii de sport a gimnaziului din localitate. 

În oraşul Ceadâr –Lunga, UTA Gagauzia, salvatorii au deblocat două autovehicule, dar şi o conductă de gaz de sub copacii căzuţi.

Furnizorii de energie electrică au raportat deconectări în 85 de localităţi din raioanele afectate din sudul ţări, inclusiv raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Cimişlia şi Leova.

Echipele de salvatori şi pompieri lucrează în regim intens în sudul ţării. Comisiile pentru situaţii excepţionale raionale activează la faţa locului pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Fluxul de știri
0