Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Care va fi prima încercare pentru alianța PSRM-ACUM

© SputnikВладимир Брутер
Владимир Брутер - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în politologie al Institutului Internațional de Studii Politice și Umanistice Vladimir Bruter și-a expus opinia referitor la perspectivele noii conduceri a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Unii experți afirmă că alianța temporară și de conjunctură a forțelor politice care au un vector geopolitic diferit este o coaliție de scurtă durată, care nu are șanse să se mențină multă vreme. Riscul că PSRM și ACUM se vor certa există într-adevăr. Aceasta este opinia expertului în politologie al Institutului Internațional de Studii Politice și Umanistice Vladimir Bruter, expusă în cadrul emisiunii la postul de radio Sputnik Moldova.

Нику Попеску - Sputnik Moldova
Unde se integrează Moldova în timp ce UE se dezintegrează – Iată ce spune Nicolae Popescu

„Cred că alegerile locale din 20 octombrie vor deveni o încercare serioasă. De asemenea a fost o încercare și votul Moldovei la APCE în legătură cu delegația Rusiei”, a spus Bruter.

Doar de sinceritatea și dorința de a schimba spre mai bine situația din țară depinde durata alianței dintre cei de stânga și cei de dreapta, susține expertul.

„Momente complicate există deja și ele vor apare mereu. Într-un anumit fel, politicienii merg ca un câmp minat. Problema constă doar în faptul că, dacă intențiile lor pozitive, acest lucru îi va ajuta să devină mai puternici”, a explicat politologul.

Totodată, Bruter a subliniat rolul exclusiv pozitiv, în opinia sa, al Federației Ruse în soluționarea conflictului politic din Moldova.

„Să nu uităm că Rusia nu se amestecă în agenda internă a Moldovei, nici într-un caz nu limitează pe nimeni în procesele de integrare europeană, nu se amestecă în activitatea guvernului, politicienii moldoveni sunt pe deplin liberi să-și urmeze propriile viziuni asupra viitorului”, a rezumat interlocutorul.

Fluxul de știri
0