Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Exclusiv: iată în ce fel de celulă stă avocatul vedetă Valerian Mânzat

© Sputnik / OsmatescoGrigore Novac
Grigore Novac - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din Comisia parlamentară Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică au efectuat marți o vizită în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.
Exclusiv: iată în ce fel de celulă stă avocatul vedetă Valerian Mânzat

Deputatul PSRM Grigore Novac a declarant pentru Sputnik Moldova că legiuitorii nu au avut scopul de a vizita anumite persoane cunoscute în spațiul public, întrucât i-a interesat condițiile de detenție ale tuturor deținuților, însă întâmplător au deschis ușa celulei în care se afla și fostul avocat Valerian Mânzat. Astfel, Novac a declarat că fostul avocat nu se află într-o celulă care ar avea condiții speciale.

”Valerian Mânzat stă într-o celulă obișnuită, nu are condiții VIP”. Mânzat nu s-a plâns pe nimic, doar ne-a comunicat că i-a mai fost deschis un dosar penal și, respectiv, de la penitenciarul de la Lipcani a fost transferat preventiv la Penitenciarul nr.13. Nu ne-am propus să vizităm exact pe cineva, deschideam aleatoriu ușile”, spune deputatul PSRM Grigore Novac.

Novac a mai spus că deținuții se află în condiții inumane, însă administrația închisorii s-a pregătit și a început să zugrăvească pereții din subsolul instituției, acolo unde ar fi fost plasați anterior mai mulți deținuți. Totodată, deputatul a menționat că membrii comisiei au constatat că Penitenciarul nr.13 se confruntă cu o suprapopulare, în timp ce capacitatea închisorii este de 500 de deținuți, acolo se află peste 900.

Menționăm că de la începutul anului 2019, Republica Moldova a pierdut 91 de cazuri la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, după ce deținuții s-au plâns de condiții inumane sau de maltratare în penitenciare.

 

Fluxul de știri
0