Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cei mai buni absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariCei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon
Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon s-a întâlnit cu cei mai buni absolvenți de liceu din toată țara, cărora le-a oferit ''Diploma de Onoare'' a Președintelui Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik, Cristina Baș. Și în acest an, peste 100 de absolvenți de liceu din toată țara au fost premiați de către președintele țării.

Igor Dodon i-a invitat la Președinție, unde le-a oferit diplome de onoare în semn de înaltă apreciere a rezultatelor deosebite obținute la disciplinele de studiu, pentru spirit competitiv și atitudine creativă manifestate în procesul educațional, activitate extrașcolară și obștească prodigioasă.

Îndemnul lui Igor Dodon pentru absolvenți

Cu acest prilej, șeful statului i-a felicitat pe absolvenți și le-a dorit să fie mereu curioși și perseverenți, să aibă încredere în forțele proprii, să-și stabilească scopuri ambițioase pe care să le obțină și să nu uite niciodată de locurile natale și de iubiții profesori.

”Fiți siguri în forțele proprii, încercați, experimentați, riscați și mergeți înainte. Indiferent unde o să mergeți la studii, nu ezitați, nu vă temeți de nimic, mergeți înainte, chiar dacă o să greșiți. Să nu uitați de profesori și de părinți. Chiar dacă veți găsi posibilități de a vă angaja peste hotare, vă rog: reveniți acasă”, a spus Igor Dodon.

La rândul lor, absolvenții i-au mulțumit președintelui pentru invitație, menționând că se simt onorați să primească aceste aprecieri.

''Într-adevăr, în acești trei ani de liceu am muncit foarte mult ca astăzi să stăm în fața dumneavoastră. Vă mulțumim pentru această zi minunată și pentru evenimentul pe care l-ați creat. Astăzi ne-ați îndeplinit un vis. Vă suntem recunoscători pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi. Cu noi Moldova are viitor'', a afirmat una dintre absolvente.

Amintim că, în total, până la examinarea contestațiilor, în acest an au promovat examenul de Bacalaureat 11658 de candidați, ceea ce constituie 67,92% din numărul total al celor admiși în sesiune, rata promovabilității fiind în ascensiune cu circa 5 puncte procentuale față de anul precedent.

Rezultate BAC 2019

Numărul candidaților cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de 2371, față de 1843 în 2018, iar 535 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9, în comparație cu 359 în 2018. Media 10 la examenul de bacalaureat a fost obținută, până în acest moment, de către 11 candidați.

Fluxul de știri
0