Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce așteptări au sportivii moldoveni la Universiada Mondială 2019

© Sputnik / Miroslav RotariStepan Dimitrov
Stepan Dimitrov - Sputnik Moldova
Abonare
Una dintre cele mai mari competiții sportive la nivel mondial va lua startul astăzi, la Napoli. Membrii lotului național al țării noastre vor participa la festivitatea de deschidere a Universiadei Mondiale 2019, ce se va desfășura în perioada 3-15 iulie.
Ce așteptări au sportivii moldoveni la Universiada Mondială 2019

La aceste competiții, aflate la a 30-a ediție, vor participa în jur de 8 mii de studenți din 140 de țări ale lumii. Delegația Republicii Moldova va fi reprezentată de 22 de sportivi, cinci antrenori, un medic, un reprezentant mass-media și trei persoane oficiale.

Invitații Sputnik Matinal frații Vadim și Stepan Dimitrov, care vor reprezenta Republica Moldova la proba de taekwondo, își doresc o medalie la această competiție, cu atât mai mult că este ultima la care pot participa din cauza limitei de vârstă admisă.

„Suntem studenți la USEFS, facem sport de performanță de mai mulți ani, iar o medalie ne-ar oferi mai mult curaj pentru perioada de calificare către JO Tokyo-2020. Este o competiție mare la care sunt prezenți viitori olimpici. Vom fi cazați pe o croazieră care a fost transformată în orășel sportiv. Va fi o senzație extraordinară", a declarat Stepan Dimitrov. 

la emisiune a participat și Eduard Ciobanu, președintele Asociației Presei Sportive din Republica Moldova, care a explicat în detalii importanța acestei competiții care poate fi comparată ca și impact cu Jocurile Olimpice.

De remarcat că pentru țara noastră această participare va fi a 13-a la număr de la proclamarea Independenței. Pentru prima dată atleții noștri au fost prezenți la jocurile universitare în anul 1995, la Fukuoka (Japonia), obținând până în prezent 3 medalii de aur, 4 de argint şi 15 de bronz. Campioni au devenit Natalia Cerchez (Daegu, 2003) la proba alergări pe distanța de 10 km, Ion Luchianov (Belgrad, 2009), 3 mii de metri obstacole, și Zalina Marghiev (Chenzhen, 2011), aruncarea ciocanului. Portdrapelul țării noastre la actuala ediția a jocurilor studențești va fi atleta Diana Podoleanu.

Fluxul de știri
0