Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Este mai bine să nu ieșiți din casă: Avertismentul autorităților pentru următoarele zile

© AFP 2024 / PHILIPPE HUGUENTermometru
Termometru - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul anunțării codului galben de căldură, autoritățile au emis un avertisment pentru populație. Iată câteva reguli de care trebuie să țineți cont.

CHIȘINĂU, 2 iul - Sputnik. Moldovenii sunt avertizați în privința riscurilor la care pot fi supuși în perioada caniculară. Avertizarea a fost făcută în contextul anunțării codului galben de căldură pe întreg teritoriul țării.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în perioada 01.07-02.07.2019 în Republica Moldova temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33-+35 0 C.

Potrivit salavatorilor, în aceste condiții crește riscul producerii incendiilor de vegetație, iar pompierii îi îndeamnă pe cetățeni să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere. Mai mult, specialiștii îi îndeamnă pe oameni să nu aprindă ruguri în timp ce se odihnă în spații forestiere.

Arșiță, foto simbol - Sputnik Moldova
Vreme infernală la început de săptămână: Avertizarea meteorologilor

Totodată, salvatorii le recomandă cetățenilor să fie prudenți în timpul scăldatului. Oamenii sunt rugați să meargă la scăldat doar la bazine acvatice amenajate cu stații de salvare și să evite consumul băuturilor alcoolice. Maturii sunt îndemnați să-i supravegheze strict pe copii și să nu le permită scăldatul de unii singuri.

Persoanele expuse căldurii în orele de vîrf sunt îndemnați să consume cât mai multă apă și să se protejeze de razele directe ale soarelui. În caz de situații de risc oamenii pot apela numărul unic de urgență 112.

Fluxul de știri
0