Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova are nevoie de o altfel de Curte Constituțională

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea Constituțională
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 3 iulie, ora 12.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Trecutul și viitorul Curții Constituționale din Republica Moldova – opinia experților”.

Un șir de decizii ale Curții Constituționale (CC), adoptate după alegerile parlamentare din Republica Moldova din 2019, au fost criticate dur de mai mulți politicieni, activiști civici, experți, exponenți ai societății civile. Ca urmare, în luna iunie curent membrii CC și-au dat demisia. Însă problemele au rămas. În cadrul conferinței de presă, invitații vor vorbi despre istoria Curții Constituționale a Republicii Moldova, despre deciziile contradictorii luate de aceasta, inclusiv cea din 5 decembrie 2013, despre criza politică și rolul CC, dar și despre viitorul Înaltei Curți.

Vor participa:

Dumitru PULBERE, ex-președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova;

Victor PUȘCAȘ, ex-președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova.

Teodor CÂRNAȚ, doctor habilitat în drept, conferenţiar universitar.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința de presă se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0