Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce măsuri va lua coaliția ACUM-PSRM ca să nu să se desfacă

© Sputnik / OsmatescoIon Jigău
Ion Jigău - Sputnik Moldova
Abonare
Noua majoritate parlamentară va trebui să demonstreze consecvență și să ia decizii radicale în domeniile economic și justiției pentru a nu dezamăgi cetățenii, a declarat sociologul Ion Jigău. El se arată optimist în ceea ce privește longevitatea noii coaliții de guvernământ.
Ce măsuri va lua coaliția ACUM-PSRM ca să nu să se desfacă

Sociologul Ion Jigău a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre prognozele politice și durabilitatea noii coaliții majoritare. Expertul a spus că noul Guvern va trebui să dea rezultate peste trei luni de zile.

„Se poate întâmpla ca o înțelegere temporară să fie mult mai durabilă decât o alianță de beton. Important este ca noua majoritate parlamentară să ducă reformele la bun sfârșit. O decizie corectă luată astăzi se va resimți peste 4 sau 5 ani”, a menționat Jigău.

Sociologul este de părere că noul Guvern va trebui să ia decizii radicale pentru că nu au voie să aștepte acele 100 de zile pentru intrarea în deplină funcție. Deciziile trebuie luate din prima zi.

„Ei vor trebui să dea rezultate până la trecerea a trei luni de zile. Desigur sunt domenii mai problematice cum ar fi justiția sau procuratura. Aici mai au o scuză, dar nu cred că starea care este acolo poate dura prea mult. S-ar putea ca acest Guvern să aibă o viață lungă, le trebuie consecvență. Cât privește economia, noul Guvern va trebui să pornească și alte motoare  în afară de cel al consumului”, a punctat sociologul Ion Jigău.

La 8 iunie 2019, cei 61 de deputați ai PSRM și ai Blocului ACUM au ales-o pe socialista Zinaida Greceanîi președinte al Parlamentului, după care președintele Igor Dodon a desemnat-o, prin decret, pe Maia Sandu la funcția de premier. În aceeași zi, noul Executiv a fost învestit și a depus jurământul.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0