Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Teroare: lanţ de crime în doar 24 de ore – ce recomandă Poliţia

© AP PhotoPolice de Londres
Police de Londres - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimele 24 de ore, un „val” de crime s-a abătut asupra capitalei Marii Britanii, terorizând locuitorii Londrei. Ce s-a întâmplat mai exact şi ce recomandă Poliţia Metropolitană.

BUCUREŞTI, 1 iul – Sputnik, Doina Crainic. „Patru crime în 24 de ore, într-un alt weekend însângerat în Londra”, titrează Daily Mail, care informează că, după ce un bărbat a fost omorât în bătaie în sudul Londrei, sâmbătă, numărul total al crimelor care au avut loc în capitală în acest an s-a ridicat la la 67.

Сотрудники полиции - Sputnik Moldova
Rusia
Teroare în Rusia: Au băgat frica în 45 de mii de oameni din 22 de orașe

Poliţia a fost chemată sâmbătă, când a avut loc o bătaie pe Coldharbour Lane, Brixton, în jurul orei locale 18:00, fiind găsit la faţa locului un bărbat de 54 de ani rănit grav.

Acesta a fost dus la spital, dar a murit la ora 10:10, iar moartea sa a survenit la doar câteva ore după uciderea unei tinere însărcinate în șase luni, Kellymary Fauvrelle, de 26 de ani, în districtul Thornton Heath. Copilul tinerei a fost salvat, după ce serviciile de urgență au sosit la faţa locului sâmbătă la ora 3:30, pe Raymead Avenue, Thornton Heath. Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost arestat fiind suspectat de crimă și se află în custodia poliției.

La mai puțin de o oră după moartea bărbatului de 54 de ani, un alt bărbat, care se crede că avea 20 şi ceva de ani, a fost declarat mort la ora 11:07, la intersecția dintre Ron Leighton Way și Wakefield Street, în Newham.

Câteva ore înainte aceasta, un alt tânăr, de 18 ani, care a fost implicat într-o bătaie pe Sutherland Walk, sud-estul Londrei, a ajuns la spital înjunghiat, la ora 4:50 dimineața şi a murit la ora 7:30.

În legătură cu aceste crime, au fost arestaţi doi bărbaţi din Brixton, în vârstă de 62 și, respectiv, 64 de ani.

Poliția a făcut apel la persoanele care pot deţine imagini video înregistrate cu telefonul mobil, fiind îndemnate să le predea autorităţilor.

„Vrem să fim contactaţi de oricine poate deţine informații despre persoane care pot purta cuțite sau arme de foc sau care sunt implicate în criminalitate sau acte de violenţă organizată. Aceste informații pot salva vieți în viitor. Dacă aveţi reţineri să comunicaţi direct cu poliţia, puteţi contacta organizaţia independentă de caritate Crimestoppers. Ei nu vă cer numele şi nu caută să vă identifice după numărul de telefon”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Metropolitane Scotland Yard.

De asemenea, dacă sunt tineri care deţin informații despre acte de violență sau crime prin înjunghiere, pot vizita adresa www.fearless.org (care face parte din Crimestoppers), unde pot transmite informații în mod anonim.

Dacă aveți nevoie de ajutor sau de informații pentru a ajuta pe cineva care credeţi că este victimă a unor astfel de acte violente sau doriţi voi înşivă asistență, puteți vizita www.knifefree.co.uk sau LondonNeedsYouAlive, adaugă poliţia londoneză.

Fluxul de știri
0