Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vacanța 2019: Avertismentul autorităților pentru cei care pleacă în Bulgaria sau România

© Sputnik / OsmatescoSerghei Lelic
Serghei Lelic - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor, Serghei Lelic, a venit cu o avertizare către toți moldovenii care aleg să-și petreacă vacanța în Bulgaria sau România.
Vacanța 2019: Avertismentul autorităților pentru cei care pleacă în Bulgaria sau România

Moldovenii care aleg să se odihnească în Bulgaria sau România sunt atenționați asupra pericolului la care-și expun sănătatea lor și a copiilor atunci când achiziționează produse contrafăcute în zonele special amenajate din stațiunile turistice.

Sergei Lelic s-a referit în mare parte la îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, produse cosmetice sau de parfumerie, precum și la jucăriile pentru copii.

"Acest fenomen ia amploare pe an ce trece. Fie instituțiile statului nu au suficiente pârghii, fie amenzile nu-i mai sperie pe agenții economici", a subliniat Serghei Lelic.

Cert este faptul că, consumatorii procură aceste produse, bazându-se mai mult pe preț decât pe calitate.

"Cu siguranță, un consumator de rând poate să-și dea seama la prima vedere că este un produs contrafăcut. În raport cu produsele originale prețurile produselor contrafăcute sunt mai accesibile. Totuși, pentru unii acesta este un factor mai important decât calitatea obiectului achiziționat", a conchis Lelic.

CNPIEC recomandă tuturor consumatorilor să evite achiziționarea produselor contrafăcute, întrucât astfel se încurajează răspândirea acestui periculos fenomen, care pune în pericol viața și sănătatea oamenilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0