Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Finlanda a preluat astăzi președinția Consiliului Uniunii Europene de la România

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaUE
UE - Sputnik Moldova
Abonare
Finlanda a înlocuit astăzi România la președinția Consiliului Uniunii Europene cu un slogan referitor la politicile climatice din care vrea să facă o prioritate.

BRUXELLES, 1 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Sloganul Finlandei pentru preşedinţia Consiliului UE este ”O Europă sustenabilă - Un viitor sustenabil”, iar Finlanda vrea să promoveze leadership-ului global al Uniunii Europene în privinţa acţiunii climatice ca tema centrală în timpul preşedinţiei finlandeze a blocului comunitar.

Нику Попеску - Sputnik Moldova
Unde se integrează Moldova în timp ce UE se dezintegrează – Iată ce spune Nicolae Popescu

Premierul Antti Rinne a mai precizat într-un discurs susţinut săptămâna trecută în Parlament că Finlanda îşi propune să apere valorile UE precum ”statul de drept, drepturile omului, egalitatea şi democraţia”.  

Una din cele mai grele teme ale președinției finlandeze rămâne ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, programată să aibă loc la 31 octombrie după mai multe amânări.

România s-a achitat cu succes de președinția Consiliului UE, lucru recunoscut atât de președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, cât și de președintele Consiliului European Donald Tusk. Președintele Iohannis, deși a criticat Guvernul de nenumărate ori și l-a acuzat că este incapabil de această președinție, a primit chiar el laudele pentru succesul României, deși meritul era al Guvernului PSD-ALDE.

 

Fluxul de știri
0