Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezgustător: Iată ce fac precupeții la Piața Centrală, după care noi punem pe masă - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape oricare dintre s-a putut convinge că precupeții de la Piața Centrală, dar și de la alte târguri din Capitală, nu au niciun dumnezeu și nu respectă nici măcar cele mai elementare reguli sanitare.

Mai mult ani în urmă, am fost martor la un caz chiar revoltător: un precupeț a răsturnat pe asfaltul jegos din Piața Centrală un butoi de vreo 45-60 de kg cu pește marinat.

În loc să-l arunce într-un tomberon, sprințarul precupeț a adunat peștele marinat înapoi în butoi, dar deja plin de mizerie, de tot felul de microbi, care se găsesc din abundență pe pavajul oricărui bazar, dar mai ales pe cel din centrul Chișinăului. L-a pus înapoi în butoi ca mai apoi să-l vândă proștilor de cumpărători, chiar dacă aceștia riscă să facă intoxicație, să stea vreo jumătate de an în spital și chiar să rămână invalizi pe tot restul vieții. Nu mai vorbim de banii pentru tratament, care pot să depășească de sute de mii de opri pierderea pe care ar fi suportat-o respectivul precupeț dacă arunca la gunoi peștele înșirat pe asfaltul murdar al pieței centrale.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Năstase spune ce s-a întâmplat ieri la Piața Centrală: „Acum lucrurile se vor schimba”

Iată că respectiva poveste se repetă. Recent un precupeț, amplasat cu taraba nici măcar în Piața centrală, ci la un colț al acestui slinos bazar, a răsturnat o ladă cu zmeură. Și fără nicio sinchiseală, el a cules zmeura de pe caldarâmul pe care au urinat toți cânii și le-a pus din nou în caserole ca să-i bucure pe cumpărători.   

Cazul este revoltător. Nimeni nu ar dori să procure astfel de zmeură și să le mănânce sau să le ducă acasă la copii.

În această situație, noi, consumatorii avem o singură soluție: să manifestăm solidaritate. Adică se fotografiem și să filmăm astfel de cazuri, așa cum a făcut autorul acestei fotografii plasată pe Facebook. Și nu doar să fotografiem, dar și să le cerem explicații acestor precupeți care vor să ne bage în spital cu produsele lor insalubre.

Fluxul de știri
0