Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surpriză astăzi la Ambasada Moldovei în Federaţia Rusă

© Sputnik / Илья ПиталевКрасная площадь
Красная площадь  - Sputnik Moldova
Abonare
Zi deosebită în această duminică pentru angajaţii misiunii diplomatice la Moscova - este deja o tradiţie.

CHIŞINĂU, 30 iun – Sputnik. Pentru Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a devenit  deja o tradiție frumoasă să marcheze, în ultima duminică a lunii iunie, Ziua Portului Popular.

Ziua Naţională a Portului Popular a fost instituită în 2015, scopul fiind revenirea la tradiţiile şi valorile portului naţional autentic, păstrarea şi promovarea acestora. Ziua este marcată, deja de patru ani, în ultima duminică a lunii iunie.

„Portul popular reprezintă una dintre cele mai importante forme de cultură al unui popor, o recapitulare simbolică a istoriei lui de la origini și până în prezent”, au scris angajaţii Ambasadei Moldovei şa Moscova pe pagina oficială de Facebook.

Cămaşa cu altiță (Ia), piesa reprezentativă a portului tradiţional, ar putea fi înscrisă în patrimoniul cultural imaterial al umanităţii UNESCO.

Anterior, Moldova şi România au demarat activităţile comune în vederea elaborării şi promovării dosarului transnaţional de candidatură ,,Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova”, pentru a fi înscris în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii.

Fluxul de știri
0