Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum votează locuitorii din Găgăuzia: Autoritatea electorală oferă detalii

© Photo : Иван СтамовВыборы башкана Гагаузии
Выборы башкана Гагаузии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cei mai activi sunt alegătorii din raionul Comrat, până la această oră au votat deja 10,5 mii de persoane.

CHIŞINĂU, 30 iun - Sputnik. Potrivit datelor autorităţii electorale din UTA Găgăuzia, la ora 12:00 prezenţa la vot a fost de 23 de mii 594 de persoane, ceea ce constituie 22,23% din numărul total al electorilor. Informaţia a fost comunicată în cadrul unui briefing de presă de către preşedintele Comisiei, Ivan Comur.â

„În raionul Comrat au votat 10 mii 595 de persoane(22,64%),, în raionul Ceadâr-Lunga – 9 mii 47 de persoane (22,86%)) şi în raionul Vulcăneşti - 3 mii 952 de persoane (20%)").”, a declarat Comur.

Anterior, el a precizat că toate secţiile de vot sunt deschise şi activează în regimul stabilit.

Alegerile başcanului Găgăuziei - Sputnik Moldova
Politică
Cu ochii pe buletine: Cine monitorizează alegerile din UTA Găgăuzia

Comisia a mai anunţat că dimineaţă a fost înregistrată o plângere de la candidatul Dmitri Manoliu, pe care embrii Comisiei au examinat-o în regim de urgenţă şi au respins-o, „pentru că nu corespunde cerinţelor şi lipsesc dovezile”.

La funcţia de başcan pretind patru candidaţi independenţi - Irina Vlah, Serghei Cimpoieș, Ivan Burgudji și Dmitrii Manol.

Pentru scrutin au fost tipărite 107499 de buletine de vot. Dintre acestea, 3108 sunt în limba găgăuză, 2722 de buletine – în limba de stat, iar 101669 au fost tipărite în limba rusă.

Secţiile de votare sunt deschise de la ora 07:00 până la ora 21:00.

Fluxul de știri
0