Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cartierul Telecentru ar fi putut sări în aer: Peste o jumătate de tonă de explozibil

Abonare
Andrei Năstase a făcut declarații cu privire la operațiunea de identificare a provenienței și evacuării unei cantități de aproximativ 700 kilograme de explozibil. O eventuală deflagrație ar fi putut provoca distrugeri pe raza de un kilometru.

CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Aproximativ 700 kilograme de explozibil, substanțe chimice și muniții, pastrate în condiții improprii, au fost evacuate dintr-un depozit al studioului „Moldova-Film” din cartierul Telecentru a Capitalei.

„În activitatea dată au fost antrenate structurile de resort ale MAI si Ministerului Apărarii și întreprinse toate măsurile necesare de asigurare a securității zonei”, a declarat ministrul de Interne Andrei Năstase.

Potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie Centru, Ion Belibov, obiectele descoperite datează din anii 80 şi erau folosite în procesul de producere a filmelor.

Ministrul de Interne a mai declarat că a fost măsurat fundalul radioactiv, acesta fiind unul normal.
„A existat un risc mare de explozie, care ar fi dus la consecințe grave. Am reușit să neutralizăm situația periculoasă împreună cu colegii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării. Am adresat procuraturii o cerere de investigare a depozitării ilegale a explozibilului și a armelor. O cerere similară a fost trimisă și comisiei parlamentare competente”, a declarat Năstase.
Ministrul de Interne a mai adăugat că cei care se fac vinovați, vor răspunde în fața legii.
„Am discutat cu geniștii și am aflat că explozia ar fi putut avea o asemenea forță încât într-o rază de un kilometru clădirile și oamenii ar fi avut de suferit, ceea ce ar fi dus la pierderi omenești", a spus Năstase.
Nu există informații referitoare la proprietarul depozitului.
Fluxul de știri
0