Angajații vor fi înlocuiți de roboți: Primul restaurant din lume unde roboții fac pizza

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până în 2030, circa 20 de milioane de angajați vor fi înlocuiți de roboți - un start-up construiește roboți care fac pizza și vrea să deschidă prima pizzerie autonomă de oameni.

CHIȘINĂU, 30 iunie - Sputnik.Firma de analiză Oxford Economics a lansat ipoteza conform căreia până la 20 de milioane de joburi de tip manufactură vor fi înlocuite de roboți, până în anul 2030. Problema este că oamenii care vor rămâne fără locuri de muncă vor constata probabil că rolurile similare din sectorul serviciilor au fost și ele preluate de roboți.

Robot - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Declarație: Eventual război în viitor - Roboți ucigași și inteligenţa artificială autonomă

Partea pozitivă a evoluției roboticii ar fi că aceasta va încuraja creșterea economică, dar în defavoarea echității economice.

Fiecare nou robot industrial anulează 1,6 joburi de tip manufactură, regiunile cu muncă necalificate fiind cele mai afectate. În fapt, zonele unde persoanele au cele mai mici calificări și care tind să aibă economii mai slabe și rate ridicate ale șomajului oricum, sunt mult mai vulnerabile în fața pierderii joburilor din cauza roboților, mai spune studiul.

Deja 1,7 joburi de manufactură au fost pierdute în favoarea roboților din 2000, dintre care 400.000 în Europa, 260.000 în SUA și 550.000 în China.

Ca o dovadă a acestor predicții, un start-up din Franța a primit o finanțare de 10 milioane de euro pentru a construi "roboți-pizzeri" și pentru a deschide primul restaurant autonom a cărui gestionare să fie făcută exclusiv de roboți. Restaurantul ara urma să fie deschis în septembrie anul acesta în regiunea Paris, în cadrul centrului comercial Val d'Europe.

Fluxul de știri
0