Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile başcanului în UTA Găgăuzia - primele detalii

© Photo : Иван СтамовВыборы башкана Гагаузии
Выборы башкана Гагаузии - Sputnik Moldova
Abonare
Până la ora 09:30, cei mai mulţi alegători au votat în raionul Comrat, a anunţat Comisia Electorală Centrală a UTA Găgăuzia.

CHIŞINĂU, 30 iun – Sputnik. Duminică, 30 iunie, în UTA Găgăuzia se desfăşoară alegerile pentru funcţia de başcan al Autonomiei. Potrivit datelor CEC de a ora 09:30, prezenţa la vot în cadrul alegerilor başcanului UTA Găgăuzia a fost de 6 mii 218 persoane, ceea ce constituie 5,8% din numărul total al alegătorilor. Datele au fost comunicate în cadrul unui briefing de presă de către preşedintele Comisiei, Ivan Comur.

„În raionul Comrat au votat 2909 persoane (6,2%), în raionul Ceadâr-Lunga – 2228 de persoane (5,6%) şi în raionul Vulcăneşti - 1081 persoane (5,5%).  Vreau să atenţionez că toate secţiile de vot sunt deschise şi activează în regimul stabilit”, a declarat Comur.

El a mai menţionat că, în ajun, Curtea Supremă de Justiţie a Moldovei a decis excluderea lui Vasile Aldanov din lista candidaţilor.

Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Decizie fără precedent în Găgăuzia: Alegerile bașcanului au fost amânate

Deocamdată nu există informaţii cu privire la comiterea unor încălcări. Este o plângere de la candidatul Dmitri Manoliu, a mai precizat preşedintele CEC al UTA Găgăuzia. Membrii Comisiei au examinat-o în regim de urgenţă şi au respins-o, „pentru că nu corespunde cerinţelor şi lipsesc dovezile”.

În cursa pentru funcţia de başcan s-au înscris patru candidaţi independenţi - Irina Vlah, Serghei Cimpoieș, Ivan Burgudji și Dmitrii Manol.

Pentru scrutin au fost tipărite 107499 de buletine de vot. Dintre acestea, 3108 sunt în limba găgăuză, 2722 de buletine – în limba de stat, iar 101669 au fost tipărite în limba rusă.

Secţiile de votare sunt deschise de la ora 07:00 până la ora 21:00.

Fluxul de știri
0