Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile Bașcanului Găgăuziei: Detalii după închiderea secțiilor de votare

© Photo : Иван СтамовВыборы башкана Гагаузии
Выборы башкана Гагаузии - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit legii, alegerile bașcanului sunt considerate valabile dacă prezența la vot în primul tur de scrutin depășește 50 la sută din numărul alegătorilor.

CHIŞINĂU, 30 iun - Sputnik. Potrivit datelor la momentul închiderii secțiilor de votare, la alegerile bașcanului Găgăuziei au participat 55 de mii 210 persoane, ceea ce constituie 50,35% din numărul total al alegătorilor din autonomie. Informaţia a fost comunicată în cadrul unui briefing de presă de către preşedintele Comisiei Electorale Centrale a UTA Găgăuzia, Ivan Comur.

Astfel, pragul de validare a fost depășit, iar alegerile pot fi considerate valabile. Potrivit legii, alegerile bașcanului sunt considerate valabile de către autoritatea electorală dacă prezența la vot în primul tur de scrutin depășește 50 la sută din numărul alegătorilor.

„În raionul Comrat au votat 24 de  mii 344 de persoane (49,92%), în raionul Ceadâr-Lunga – 21 mii 787 de persoane (53,22%) şi în raionul Vulcăneşti - 9 mii 79 de persoane (45,52%). Acestea sunt rezultatele prealabile. Rezultatele exacte vor fi cunoscute atunci când CEC va primi toate procesele verbale”, a declarat Comur.

Toți başcanii Găgăuziei - Sputnik Moldova
Iată cine au fost de-a lungul timpului başcani ai Autonomiei Găgăuze

La funcţia de başcan pretind patru candidaţi independenţi - Irina Vlah, Serghei Cimpoieș, Ivan Burgudji și Dmitrii Manol.

Pentru scrutin au fost tipărite 107499 de buletine de vot. Dintre acestea, 3108 sunt în limba găgăuză, 2722 de buletine – în limba de stat, iar 101669 au fost tipărite în limba rusă.

Secţiile de votare sunt deschise de la ora 07:00 până la ora 21:00.

Detalii cu privire la alegerile bașcanului Găgăuziei puteți afla în rubrica specială Sputnik.

Fluxul de știri
0