Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Întreaga conducere a PDM și-a prezentat demisia: Cine va conduce partidul în continuare

© Photo : Facebook / Dodon IgorVlad Plahotniuc, Andrian Candu și Pavel Filip
Vlad Plahotniuc, Andrian Candu și Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședinții Partidului Democrat din Moldova, inclusiv și secretarul general al partidului, și-au prezentat demisia in corpore. Formațiunea urmează să plece din sediul în care se află în prezent.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Fostul premier Pavel Filip a anunțat în cadrul unui briefing organizat după  Consiliul Politic Național al Partidului Democrat din Moldova că întreaga conducere a formațiunii și-a prezentat demisia. Noii lideri vor fi aleși la Congresul Republican care va fi convocat pe 27 iulie.

El a precizat că va asigura interimatul funcției de președinte al partidului până la alegerea noii conduceri.

Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Rusia
Plahotniuc și Țuțu, cercetați penal în Rusia pentru contrabandă și trafic de droguri

Întrebat cine ar putea fi noii conducători ai formațiunii, Filip a declarat că, până la Congres, structurile teritoriale urmează să vină cu propuneri în acest sens. Congresul va adopta un nou program al partidului și va decide în privința reformării formațiunii. ”PDM nu mai poate continua în formula actuală”, a punctat liderul democrat,

Totodată, Pavel Filip a confirmat că democrații ar putea părăsi sediul luxos din strada Armenească, pentru a se muta în cel vechi, din strada Tighina. Ex-premierul a spus că nu vor fi în stare să întrețină acest sediu. ”Urmează să vedem ce resurse financiare avem și cum putem menține acest sediu”, a precizat el.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a anunțat pe 24 iunie că își dă demisia din funcția de președinte al PDM. Potrivit lui Plahotniuc, plecarea sa din acest post va ajuta partidul să evolueze cât mai activ și profesionist în opoziție și va ajuta la crearea stabilității în țară.

Fluxul de știri
0