Cancerul poate fi tratat: Savanții au descoperit o metodă inovativă

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova
Abonare
Savanții au descoperit o nouă metodă de tratare a cancerului, aceasta fiind o adevărată revoluție în medicina modernă și o șansă pentru mii de oameni care suferă de boli oncologice.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Savanții de la universitatea din statul Oregon au elaborat o nouă metodă de combatere a cancerului, scrie presa americană.

Pentru distrugerea celulelor canceroase, oamenii de știință au decis să utilizeze nanoparticulele magnetice. Acestea sunt introduse în tumoare, după care sunt supuse acțiunii unui câmp magnetic variabil. Ca urmare, particulele se încălzesc până la 38 de grade Celsius, distrugând astfel celulele canceroase.

Medici, operație. Fotografie de arhivă - Sputnik Moldova
În terapia cancerului poate interveni un progres: Savanții au elaborat un preparat nou

În cazul unor tumori însă este imposibilă injectarea directă, de aceea în cazul cancerului testicular sau de prostată se propune ca particulele să fie introduse în venă sau în cavitatea abdominală.

Cel mai greu pentru savanți a fost să determine tipul potrivit de nanoparticule care ar putea fi introduse cu regularitate în corpul uman, în doze nepericuloase, care s-ar putea încălzi până la temperatura necesară.

Cercetătorii au elaborat astfel particule hexagonale de oxid de fier, cu adaos de cobalt și mangan.

Particulele au fost plasate într-un înveliș biodegradabil, fiind testate pe șoareci cu cancer testicular.

Fluxul de știri
0