Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune CNA: Percheziții în zi de sâmbătă la Piața Centrală - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariPiața Centrală
Piața Centrală - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiune specială la Piața Centrală - chiar dacă e sâmbătă, MAI și CNA au răspuns la sesizările autorităților locale încearcă să dezrădăcineze corupția de aici.

CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Angajații MAI și CNA au descins sâmbătă la „Piața Centrală", după numeroase plângeri din partea agenții economici care activează aici. Primăria vrea să pună punct haosului și corupției care domnește aici de ani de zile.

Acum în piața centrală se fac controale ale organelor competente, a anunțat Ruslan Codreanu pe pagina sa oficială de Facebook.

„Mulțumesc frumos pentru că au răspuns sesizărilor noastre rapid. În această luptă, Primăria are nevoie de colaborare cu toate organele abilitate pentru a face lumină și a pune punct la haosul creat ani de zile la Piața Centrală. Am sesizat și procuratura anticorupție, și CNA, și MAI - pentru a lua măsuri legale, pentru a-i sancționa pe cei vinovați. Pe lângă neregulile găsite în întreprinderea municipală, vreau ca antreprenorii și producătorii autohtoni să aibă siguranța că pot funcționa și fără mită, și fără corupție”, a scris Codreanu.

Potrivit lui Ruslan Codreanu, după cele întâmplate și îmbolnăviri subite ale unor angajați, autoritățile au decis să pună sechestrul pe toată întreprinderea municipală, doar pentru a proteja bunurile și așa rămase puține și pentru a nu permite continuarea „schemelor”.

„De săptămâna viitoare vom avea și audit. Toate rezultatele vor fi făcute publice. Iar sechestrul de ieri a fost scos. Scopul meu este ca producătorii noștri să aibă un climat liniștit unde să-și dezvolte afacerile, să nu mai dea bani, iar cetățenii să aibă un loc curat, amenajat pentru oameni de unde să cumpere produse la cel mai bun preț. Trebuie să înțelegem cu toții, banii luați de la antreprenori se regăsesc în prețurile produselor, pe care tot noi toți le plătim. Nu putem dezvolta orașul cu plăți pe sub masă”, a declarat Codreanu.

Amintim că vineri și-a prezentat demisia din funcția de director interimar al întreprinderii municipale Piața Centrală Viorel Braga, numit în acest post pe 24 iunie.

Viorel Braga a înlocuit-o în funcția de șef la Piața Centrală pe Lilia Buștiuc, dup ce primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a demis întreaga conducere a întreprinderii, numită în funcție cu doar două luni în urmă.

Decizia respectivă a fost luată în urma unor demersuri oficiale depuse la Primărie de agenți economici cu activități în Piața Centrală, care acuză fapte de corupție ale conducerii întreprinderii municipale, inclusiv presiuni și solicitarea unor taxe neoficiale.

Fluxul de știri
0