Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde este Plahotniuc și care sunt șansele să fie extrădat: Ce spune ambasadorul SUA

© Facebook / Vlad PlahotniucVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Dereck J. Hogan a analizat posibilitatea extrădării lui Plahodniuc în Republica Moldova, dacă autoritățile vor veni cu un astfel de demers.

CHIȘINĂU, 29 iun – Sputnik. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Dereck J. Hogan, a declarat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că nu știe exact unde se află Vladimir Plahotniuc, spunând că aceasta este o ”întrebare de milioane”.

Ambasadorul a declarat că a purtat discuții, în numele administrației americane, cu toți liderii politici din noul Parlament, explicând că, în calitate de diplomat, trebuie să cultive relații bune cu toți politicienii din țara noastră, inclusiv cu Plahotniuc.

Hogan a subliniat că nu cunoaște unde se află acum fostul lider PDM, dar știe că acesta are interese de afaceri în multe țări ale lumii, inclusiv în SUA.

Potrivit ambasadorului, SUA îl vor putea extrăda pe Plahotniuc dacă va exista o solicitare în acest sens din partea autorităților Moldovei și vor fi respectate procedurile.

Dacă guvernul  american va primi această solicitare de extrădare atunci  SUA o va examina în baza analizei fondului cauzei, a spus Hogan, subliniind nu a existat nicio înțelegere cu Plahotniuc.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Există multe întrebări față de Plahotniuc, şi nu doar în Moldova și Rusia

”Dacă aceasta va duce la concluzia că  persoana respectivă trebuie să fie extrădată în țara sa de origine, acest lucru se poate întâmpla”, a precizat ambasadorul SUA.

Diplomatul a menționat că scopul SUA a fost o tranziție pașnică și democratică a puterii în Moldova, adăugând că procesele politice din țară nu trebuie să se axeze în totalitate pe anumite personalități.

Anterior, Ministerul rus al Afacerilor Interne a anunțat despre cercetarea penală a liderului democrat Vladimir Plahotniuc, pentru contrabandă și punere în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari și constituirea unei comunități criminale. Controlul direct asupra activităților criminale, la indicația lui Vladimir Plahotniuc, era realizată de sportivul profesionist Constantin Țuțu, fost deputat în Parlament din partea Partidului Democrat din Moldova, acesta fiind persoana lui de încredere.

Fluxul de știri
0