Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Summit G20 de la Osaka: Prima zi s-a încheiat cu un spectacol și o cină festivă

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaРабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите "Группы двадцати"
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите Группы двадцати - Sputnik Moldova
Abonare
Prima zi a summitului G20 s-a încheiat cu un spectacol și o cină festivă. Cu ce s-au ocupat soții/soțiile liderilor în timpul discuțiilor serioase.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Liderii G20 au sosit împreună cu soțiile lor la cina festivă, la finalul primei zile a summit-ului de la Osaka.

Vladimir Putin și Donald Trump, la întrevederea organizată în marja summitului G20, Osaka - Sputnik Moldova
Întrevederea Putin-Trump la summitul G20 de la Osaka - Foto

Șefii statelor vor petrece seara în casa pentru oaspeți de pe teritoriul palatului din Osaka, construit în secolul XVI. În istoria sa, cetatea a fost supusă mai multor distrugeri și a fost reconstruită. Edificiul este înconjurat de un parc, care se bucură de o mare popularitate în perioada când înflorește sakura.

Pentru lideri a fost pregătit un program cultural special: înaintea cinei acestora le-a fost prezentată o piesă de teatru Kyōgen, în interpretarea cunoscutului actor Mansai Nomura.

Soții/soțiile liderilor au petrecut ziua în Kyoto – vechea capitală a Japoniei și una din cele mai populare destinații turistice din țară. În timp ce șefii de stat au discutat despre economia digitală și despre rezolvarea unor probleme internaționale, soții/soțiile lor au petrecut timpul ceva mai plăcut – au hrănit carpii din lac și au participat la ceremonia ceaiului.

Pentru miniștrii Afacerilor Externe ai statelor G20 a fost organizată o cină separată.

Fluxul de știri
0