Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Summitul G20: Meniul prânzului liderilor din cadrul summit-ului de la Osaka

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaLiderii G20
Liderii G20 - Sputnik Moldova
Abonare
Iată ce bucate le-au fost propuse la prânz participanților la summitul G20.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Bibanul de mare, înghețată cu fructe și flori comestibile – cu astfel de bucate au fost serviți liderii G20 în timpul lunch-ului, meniul căruia a fost publicat de organizatorii summit-ului de la Osaka.

La aperitiv, liderilor li s-a oferit terin din biban de mare, piure de legume, flori și ierburi comestibile. Drept feluri principale de mâncare, bucătarii au pregătit balantin de pui, risotto cu frunze de susan sălbatic, tofu umplute cu dovleac și flori de tropaeolum. La desert, liderii au gustat din înghețată cu fructe, presărată cu făină de soia și jeleu de struguri.

Vladimir Putin și Donald Trump, la întrevederea organizată în marja summitului G20, Osaka - Sputnik Moldova
Întrevederea Putin-Trump la summitul G20 de la Osaka - Foto

Oaspeții au avut posibilitatea să aleagă băuturi precum vin spumant din Osaka, anul 2014, vin roșu din prefectura Niigata, precum și băuturi fără alcool – suc de citrice și sifon.

Organizatorii au menționat că unii din cei prezenți la prânz au solicitat meniu vegetarian și halal.

Summitul G20 a început în orașul japonez Osaka, vineri, 28 iunie. Japonia a devenit pentru prima dată gazda forumului. Pe lână țările membre ale G20 – Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Indonezia, Italia, Mexic, Coreea de Sud, Republica Sud Africană, Rusia, Arabia Saudită, Turcia, Marea Britanie, SUA, Uniunea Europeană și Japonia, la forum participă și Spania, Singapore, Thailanda, Egipt, Senegal, Chile, Vietnam, Olanda, precum și organizații internaționale precum ONU, Banca Mondial, Fondul Monetar Internațional, Organizația Mondială a Comerțului și altele.

Fluxul de știri
0