Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Rusia, India și China cooperează pentru menținerea stabilității globale

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин во время встречи лидеров БРИКС
Президент РФ Владимир Путин во время встречи лидеров БРИКС - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia, India și China cooperează în menținerea stabilității globale, iar o bună parte a pozițiilor în problemele internaționale fie sunt apropiate, fie coincide, a declarat Vladimir Putin în cadrul întrevederii în formatul RIC.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Poziția Rusiei, a Indiei și Chinei sunt apropiate sau coincid în majoritatea problemelor internaționale, iar țările acționează coordonat, pe direcția strategiei de consolidare a stabilității, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“Rusia, India și China acționează coordonat în favoarea consolidării stabilității globale, contracararea amenințării teroriste, extremismului, criminalității cibernetice și traficului de droguri, contribuind în acest fel la formarea în Eurasia a arhitecturii echitabile și indivizibile”, a subliniat liderul rus.

Vladimir Putin și Donald Trump, la întrevederea organizată în marja summitului G20, Osaka - Sputnik Moldova
Întrevederea Putin-Trump la summitul G20 de la Osaka - Foto

Este important că majoritatea problemelor de pe agenda politică și economică a Rusiei, Indiei și Chinei sunt asemănătoare sau coincid. Țările noastre se pronunță pentru păstrarea sistemului de relații internaționale, nucleul cărora este Carta ONU și normele internaționale, a declarat Putin la întrevederea trilaterală a liderilor în format RIC, care a avut loc vineri pe marja summit-ului G20.

El a menționat că țările apără principiile fundamentale ale relațiilor între state precum respectul față de suveranitate și non-imixtiune în afacerilor interne.

 

Fluxul de știri
0