Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul de Externe al Transnistriei, despre colaborarea cu FR: Pozițiile noastre coincid

© Sputnik / Irina LeahovaVitali Ignatiev
Vitali Ignatiev - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ministrului de Externe al regiunii, Vitali Ignatiev, „pozițiile Rusiei și ale Transnistriei coincid în toate problemele legate de procesul de negocieri”.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Se observă o dinamică înaltă a relațiilor reciproce dintre Transnistria și Rusia, a declarat ministrul de Externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev, la ședința comisiei pentru politică externă și relații internaționale a Sovietului Suprem (parlamentului).

„Federația Rusă este principalul nostru partener strategic. Noi conlucrăm activ cu reprezentanții ei, dinamica relațiilor reciproce este înaltă, au fost stabilite contacte permanente cu MAE al Rusiei. Pozițiile noastre coincid în toate problemele legate de procesul de negocieri”, consideră Ignatiev.

Transnistria, a cărei populație este constituită în proporție de 60 la sută din ruși și ucraineni, a încercat să iasă din componența Moldovei încă înainte de destrămarea URSS. În anul 1992, Transnistria a ieșit de facto de sub controlul Chișinăului.

Fluxul de știri
0