Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sambistul Sergiu Oșlobanu s-a retras din sportul de performanță

© Photo : Facebook / Oslobanu SergiuOslobanu Sergiu
Oslobanu Sergiu - Sputnik Moldova
Abonare
Imediat după încheierea evoluției la Jocurile Europene de la Minsk 2019, luptătorul moldovean a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că renunță definitiv la activitatea sportivă de performanță.Sergiu Oșlobanu și-a pus ghetele în cui onorabil după ce a ajuns ăn semifinalele competiției în categoria de greutate de până la 82 kg.
Sambistul Sergiu Oșlobanu s-a retras din sportul de performanță

Sergiu Oșlobanu, campion Mondial și European, premiant la mai multe competiții de anvergură în proba sambo a fost la un pas de a obține o medalie și la Jocurile Europene de la Minsk. Moldoveanul a cedat la limită în primul duel în fața lui Tsimafei Yemelyanau cu 0-1 iar în recalificări l-a învins pe grecul de origine georgiană Vasili Balampanashvili. În lupta pentru medalie de bronz cu Besarioni Berulava, Sergiu Oșlobanu a cedat cu 0-5. Imediat după competiție Sergiu și-a anunțat retragerea.

"Cred că este momentul perfect pentru a mă retrage. Am deja o vârstă pentru sportul de performanță și cred că mai pot. Asta este viața sportivului. Cu sau fără medalie nu cred că m-aș fi răzgândit", a declarat sambistul moldovean.

De asemenea, performerul care a reprezentat cu succes Republica Moldova mai mulți ani a relatat despre greutățile pe care le întâmpină un sportiv în țară și câte sacrificii face pentru a fi prezent la un nivel înalt pe ringul de luptă fără ca statul să-i răsplătească pe măsură.

"Muncim 15-20 de ani după care mulți renunță și merg să muncească în străinătate pentru a-și procura un apartament. Este regretabil acest lucru. Nu m-am gândit ce voi face anume fără sport de performanță. Nu este exclus să părăsesc țara", a conchis Oșlobanu. 

Sergiu Oșlobanu a obținut prima performanță de răsunet la campionatul European din 2011, când a câștigat medalie de bronz la Vilnius, în 2013 - bronz în Italia, iar în anul 2015 a devenit campion European și Mondial la competițiile din Croația și Maroc.

Autor: Dumitru Chitoroagă

Fluxul de știri
0