Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Are oare viitor Partidul Democrat din Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьPDM sediu
PDM sediu  - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în politologie al Institutului Internațional de Studii Politice și Umanistice, Vladimir Bruter, și-a expus opinia referitor la perspectivele PDM.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Experții menționează că realitatea politică din Republica Moldova se schimbă în ultimul timp uluitor de repede, iar pe acest fundal mulți se întreabă: ce viitor are cel mai puternic, odinioară, partid politic din Moldova?

Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Rusia
Plahotniuc și Țuțu, cercetați penal în Rusia pentru contrabandă și trafic de droguri

În acest context, în timpul unei intervenții la postul de radio Sputnik Moldova, Vladimir Bruter, expert din cadrul Institutului Internațional de Studii Politice și Umanistice a trecut în revistă istoria acestei formațiuni politice.

„Partidul Democrat există de multă vreme și, pe parcursul unei perioade îndelungate, nu a reușit să acceadă în Parlament. Abia în anul 2005 a trecut pragul electoral în componența alianței „Moldova Noastră”, iar la primele alegeri din 2009 iarăși nu a acces în Parlament”, își amintește expertul.

Partidele moldovenești au o particularitate: toate sunt „legate” de liderul lor. Partidul Democrat nu este o excepție în acest caz, spune politologul.

Влад Плахотнюк - Sputnik Moldova
Politică
Vladimir Plahotniuc a demisionat din funcția de președinte al PDM

„Partidul are o istorie mai îndelungată decât perioada Plahotniuc, însă Plahotniuc a introdus resursele sale administrative în acest partid. Va avea oare partidul un viitor fără aceste resurse administrative? Evident că nu. În orice caz, nu va mai fi ca până acum”, a menționat Bruter.

Oricum, să vorbești despre viitorul succes politic al democraților - mai curând nu are rost, a afirmat interlocutorul.

„În Moldova partidele s-au schimbat atât de des, încât pare oarecum deplasat să vorbești de viitorul vreunui partid concret. Dacă nu va fi Partidul Democrat, va apare altul în locul acestuia. Problema constă doar în faptul că PDM nu a fost susținut niciodată de un număr mare de cetățeni. Ideile care au stat la baza apariției acestui partid nu au fost niciodată destul de populare în societate”, a rezumat politologul.  

Fluxul de știri
0