Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întâlnirea dintre Putin și Trump s-a încheiat - Ce au discutat cei doi președinți

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiPutin și Trump
Putin și Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Donald Trump în marja summit-ului G20 de la Osaka s-a încheiat.

CHIȘINĂU, 28 iun - Sputnik. În zilele de 28 și 29 iunie, la Osaka, Japonia, se desfășoară summit-ul G20. În marja reuniunii, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul său american, Donald Trump, însoțiți de alți membri ai delegațiilor, au avut o întrevedere care a durat circa o oră și jumătate.

Președinții Rusiei și SUA au declarat că părțile, dar și toată lumea, sunt interesate de îmbunătățirea relațiilor bilaterale. 

„Ei au discutat, de asemenea, situația din Iran, Siria, Venezuela și Ucraina”, menționează Casa Albă într-un comunicat publicat pe Twitter.

În afară de aceasta, Putin și Trump au convenit să continue negocierile privind modelul actual de control al înarmărilor.

Din partea Rusiei la întâlnirea bilaterală de astăzi au participat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, consilierul Iurii Ușakov, ministrul de Externe Serghei Lavrov, și prim-vicepremierul, ministrul Finanțelor Anton Siluanov. Donald Trump a fost însoțit de secretarul de stat Mike Pompeo, consilierul pentru securitatea națională, John Bolton, consilierul Fiona Hill, ministrul de Finanțe Steve Mnuchin, secretarul de presă al Casei Albe Stephanie Grisham. La întâlnire au participat, de asemenea, fiica președintelui american Ivanka și ginerele său Jared Kushner, care este consilier principal al șefului statului american.

În debutul întrevederii, jurnaliștii l-au întrebat pe Trump dacă îl va ruga pe Putin să nu intervină în procesul electoral din Statele Unite. ”Desigur”, a răspuns Trump și i-a adresat lui Putin solicitarea. Cei doi președinți au zâmbit, percepând această rugăminte ca pe o glumă bună.

Aceasta este cea de a doua întâlnire personală dintre cei doi șefi de stat, ei comunicând cu precădere la telefon.

Anterior, Putin și Trump s-au întâlnit la summitul G20 de la Buenos Aires, Argentina: ei au avut atunci o scurtă discuție ”în picioare”, o întâlnire în format deplin fiind contramandată de Trump din cauza incidentului din strâmtoarea Kerci.

De asemenea, un summit Putin-Trump a avut o loc la Helsinki în vara anului trecut.

Fluxul de știri
0