Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De luni, apar noi modele de bilete pentru călătoria cu troleibuzul – Foto

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус - Sputnik Moldova
Abonare
De luni, 1 iulie 2019, în troleibuzele din Chișinău vor fi puse în circulație bilete de model nou. Iată cum arată – Foto.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. De luni, 1 iulie, vor fi puse în circulație un nou model de tichete pentru călătoria cu troleibuzul în Chișinău. Biletele dispun de elemente de securitate sporită, în comparație cu cele de tip vechi, pentru a reduce posibilitatea de falsificare, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Inițiativa aparține Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău" (RTEC) și are drept scop diminuarea pierderilor din neacumularea surselor financiare în urma comercializării biletelor falsificate.

troleibuze articulate - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Troleibuze, asamblate la Chișinău – Vezi ce au declarat autoritățile

Pentru tipărirea tichetelor din bugetul întreprinderii s-au cheltuit 430 de mii de lei.

Noul model de bilete pentru troleibuz, cu dimensiunea de 29x47 mm, este confecționat din hârtie de ziar de nuanță cenușie și conține elemente iridescente printate, pentru a nu putea fi reproduse.

Pe parcursul ultimelor 12 luni au fost înregistrate 24 de cazuri, unde au fost depistate peste 4 mii de bilete falsificate.

RTEC transportă anual 150 milioane de călători. Călătoria cu troleibuzul în Chișinău costă 2 lei. 

Fluxul de știri
0