Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Matvienko: Transferul pașnic al puterii este meritul conducerii și poporului Moldovei

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaSpicherul Consiliului Federației al Federației Ruse, Valentina Matvienko
Spicherul Consiliului Federației al Federației Ruse, Valentina Matvienko - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Valentinei Matvienko, după depășirea crizei politice din Moldova, a apărut șansa restabilirii relațiilor dintre Moscova și Chișinău.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Transferul pașnic al puterii este meritul enorm al conducerii moldovenești și al poporului țării, a spus spicherul Consiliului Federației al Federației Ruse, Valentina Matvienko, în timpul întrevederii cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

”Faptul că s-a produs transferul pașnic al puterii de la o forță politică către alta denotă un merit enorm al actualilor conducători și al poporului moldovenesc care a susținut această alegere”, a spus Matvienko.

Aceasta a adăugat că Rusia a sprijinit soluționarea pașnică a crizei politice din Moldova.

Potrivit spicherului Consiliului Federației, după depășirea crizei, a apărut șansa restabilirii relațiilor dintre Moscova și Chișinău.

”Cât despre relațiile ruso-moldovenești, desigur, în ultimul timp acestea au trecut prin mari dificultăți, însă ele au o bogată istorie de colaborare reciproc avantajoasă. Cred că astăzi a apărut o șansă imensă de a restabili aceste relații, de a le readuce la nivelul de dezvoltare respectiv”, a subliniat Matvienko.

Fluxul de știri
0