Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăuienii sunt șocați: Iată ce se vinde în magazinele din Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariSupermarket
Supermarket - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru unii furnizori și vânzători, garanția câștigului rezidă în neatenția cumpărătorilor care, procurând anumite produse, are parte acasă de surprize șocante.

CHIȘINĂU, 27 iun – Sputnik. Puțini și-ar dori să guste sarmalele înfășurate în această varză murată pe care o puteți vedea în imagine. Internauții au fotografiat și au postat pe rețelele de socializare imagini cu foi de varză murată printre care mișună viermii, pe care gospodinele le cumpără să facă sarmale. Această varză cu „surprize” se vinde pe rafturile unuia dintre supermarketurile din Capitală.

Apariția paraziților într-un astfel de produs ca varza murată este o dovadă a faptului că termenul de valabilitate al mărfii a expirat demult, iar folosirea acestui produs la pregătirea bucatelor poate provoca intoxicații alimentare grave.

Medicii infecționiști le recomandă cumpărătorilor să fie extrem de atenți, mai ales vara, la procurarea produselor alimentare. Temperaturile ridicate din luna iunie și condițiile de păstrare inadecvate pot face ca persoana care a consumat un astfel de „deliciu” să ajungă direct la spital.

Medicina populară îi atribuie verzei murate calități curative magice. Doctorii recomandă varza murată și moarea pentru orice problemă de sănătate, pornind de la o răceală banală și terminând cu boli grave precum epilepsia și astmul bronșic.

Se consideră că un consum zilnic de varză murată poate ridica substanțial potența, menținând-o până la o vârstă înaintată. Femeile o pot consuma în scopuri cosmetice. Masca din varză murată va conferi tenului prospețime și catifelare, va decolora petele pigmentate și, de asemenea, va  contribui la dispariția acneei.

Fluxul de știri
0