Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul de la București a adoptat declarația de susținere a Guvernului Maia Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Guvernului
Ședința Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul de la București și-a arătat susținerea față de Guvernul Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Parlamentul României a adoptat miercuri declaraţia privind susţinerea noului Guvern de la Chişinău şi angajamentul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova. Au fost înregistrate 270 de voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 16 ”abţineri”, scrie Agerpres. În document se arată că Parlamentul României îşi exprimă sprijinul pentru Guvernul legitim al Republicii Moldova, constituit conform votului de încredere acordat de Parlament în data de 8 iunie.

Prim-ministrul Maia Sandu, la întrevederea cu misiunea FMI - Sputnik Moldova
Politică
Republica Moldova va primi bani de la FMI: Despre ce sumă este vorba

Parlamentul de la Bucureşti reiterează sprijinul permanent al României faţă de aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi aşteaptă un angajament ferm din partea Guvernului de la Chişinău pentru continuarea parcursului european, prin implementarea reformelor structurale profund necesare în conformitate cu Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător încheiate cu UE, în măsură să consolideze şi să dezvolte construcţia democratică de la Chişinău şi să aducă Republica Moldova mai aproape de UE, se arată în declaraţie.

De asemenea, se solicită Guvernului României să continue implementarea Parteneriatului Strategic bilateral cu Republica Moldova. Deputatul PMP de la București, Constantin Codreanu, a criticat textul declaraţiei.

„Este o declaraţie în limbaj de lemn feroce”, a spus deputatul PMP, solicitând să fie introdus un paragraf prin care România se opune oricărei încercări de federalizare a Republicii Moldova. „Altfel, ne-am adunat aici pentru a înşira cuvinte goale”, a adăugat Codreanu.

Deputatul PNL Ioan Balan a arătat că este „cea mai penibilă, jalnică în conţinut şi neprietenoasă” declaraţie. El a spus că este penibil că Parlamentul vine să declare susţinerea unui Guvern după ce criza din Republica Moldova s-a încheiat.

Fluxul de știri
0