Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon convorbire telefonică cu Klaus Iohannis: Iată ce au discutat

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a avut o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis. Iată ce au discutat cei doi președinți.

CHIȘINĂU, 26 iun - Sputnik. Președintele Igor Dodon a discutat la telefon cu omologul său român Klaus Iohannis agenda relațiilor bilaterale, remarcând necesitatea aprofundării acestora.

”Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun. Am remarcat faptul că România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului și-a exprimat recunoștință partenerilor români pentru sprijinul acordat țării noastre în mai multe domenii.

”Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău”, a subliniat Dodon.

La finele convorbirii Dodon și-a reiterat invitația pentru Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova.

Toto astăzi, premierul Maia Sandu a purtat o discuție telefonică cu președintele României și a anunțat că va întreprinde o vizită oficială în țara vecină pe data de 2 iulie.

La rândul  său, președintele Iohannis a dat asigurări privind susținerea domniei sale și a României în procesele de integrare europeană a Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0