Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vezi ce prejudiciu i-au adus statului magistrații Curții Constituționale

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Arseni
Alexandru Arseni - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în drept constitutional Alexandru Arseni consideră că, după emiterea avizului Comisiei de la Veneția, imaginea Moldovei ca stat membru al Consiliului Europei a fost grav afectată.
Vezi ce prejudiciu i-au adus statului magistrații Curții Constituționale

Alexandru Arseni a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre faptul că, prin deciziile ilegale emise de Curtea Constituțională de la Chișinău, a fost afectată și imaginea celor trei ramuri ale puterii în stat care au numit judecătorii la Curtea Constituțională.

”Lucrurile în Moldova stau prost la această oră. După avizul dur al Comisiei de la Veneția, imaginea Moldovei a fost șifonată. Magistrații Curții Constituționale au demonstrat că sunt repetenți în materie constituțională, prin urmare ei ar trebui să-și prezinte demisia in corpore”, a declarat Arseni.

Конституционный суд  - Sputnik Moldova
Politică
Uniunea Avocaților: Curtea Constituțională a dat dovadă de lipsă de independență

El a mai spus că fostul partid de guvernământ a implicat Curtea Constituțională  în jocuri politice murdare, iar mai apoi și-a declinat răspunderea pentru aranjamentele făcute.

Anterior, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și premierul Maia Sandu au cerut în mod hotărât demisia in corpore a judecătorilor Curții Constituționale, ca singură modalitate de restabilire a încrederii în această instituție.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0