Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat are un nou șef – Vezi cine este

© Sputnik / Miroslav RotariSPPS - Imagine Simbol
SPPS - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a semnat astăzi Decretul privind numirea în funcție a noului șef de la SPPS.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Igor Dodon a semnat astăzi Decretul cu privire la numirea colonelului Iaroslav Martin în funcție de conducător al Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Ulterior, în cadrul unei ceremonii oficiale, nou șef a fost prezentat efectivului SPPS.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Avertisment dur al președintelui Dodon adresat membrilor Curții Constituționale

„Menționez că Serviciul de Protecție și Pază de Stat a revenit în subordinea Președintelui Republicii Moldova, prin decizia recentă a Parlamentului”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Iaroslav Martin are o experiență de peste 20 de ani de activitate în organele de forță, inclusiv în SPPS, avansând până la gradul de colonel.

„Sunt ferm convins că noul conducător, fiind un profesionist, va face față în funcția lui responsabilă”, a mai scris Dodon.

Totodată, șeful statului le-a mulțumit ofițerilor SPPS pentru profesionalismul, curajul și devotamentul de care dau dovadă în asigurarea la cel mai înalt nivel a protecției demnitarilor din țară și a celor străini.

„Mi-am exprimat convingerea că Serviciului de Protecție și Pază de Stat va deveni o instituție modernă, profesionistă, iar la baza activității va sta respectarea cu strictețe a legislației”, a menționat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele țării a declarat că va acorda tot sprijinul necesar pentru realizarea cu succes a sarcinilor specifice și asigurarea unui înalt nivel al măsurilor de protecție și pază.

Fluxul de știri
0