Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primele declarații ale noului director SIS: Iată ce are de gând să facă – Video

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСлужба информации и безопасности
Служба информации и безопасности - Sputnik Moldova
Abonare
Proaspătul director al Serviciului de Informații și securitate, Alexandru Esaulenco, a declarat acum câteva minute, în premieră, ce are de gând să facă în această funcție.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Directorul SIS, Alexandru Esaulenco, a anunțat pentru un grup de jurnaliști, între care și reporterii Sputnik Moldova, care sunt prioritățile lui în această funcție. 

"Voi încerca să reformatez Serviciul, ca el să fie mai accesibil pentru cetățeni, să avem comunicare cu societatea civilă, să avem dialog cu persoanele interesate pentru consolidarea securității naționale", a spus Alexandru Esaulenco.

Jurnaliștii l-au întrebat pe directorul SIS cum va proceda în dosarul privind expulzarea profesorilor turci, caz care a dus la demiterea din funcție a predecesorului său, Vasile Botnari.

Vasile Botnari - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu spune ce-l așteaptă pe fostul director SIS Vasile Botnari: Să-și facă griji

Esaulenco a declarat că pe această chestiune va fi demarată o anchetă în cadrul SIS.

"Rezultatele anchetei vor fi prezentate în temeni proximi, în conformitate cu solicitările Comisie Parlamentare Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică. În calitate de șef al instituției voi întreprinde tot efortul ca să fie demarată o achetă în formatul exhaustiv și informațiile vor fi puse la dispoziția deputaților Parlamentului Republicii Moldova", a declarat proaspătul director SIS.

Fluxul de știri
0