Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zece ani de la moartea lui Michael Jackson: Regele muzicii pop, comemorat la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariOlga Afanas și Erica Zucec
Olga Afanas și Erica Zucec  - Sputnik Moldova
Abonare
Zece ani de la moartea lui Michael Jackson: Regele muzicii pop a fost comemorat în cadrul unui eveniment organizat la Bibliotecii ''B.P.Hajdeu'' din Capitală.
Zece ani de la moartea lui Michael Jackson: Regele Muzicii POP, comemorat la Chișinău

Legendarul Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicații grave cu propofol, un anestezic pe care starul îl folosea ca somnifer. Moartea renumitului interpret a stârnit multe discuții și controverse în întreaga lume, iar medicul personal al cântărețului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară și a fost condamnat la patru ani de închisoare.

În acest context, reprezentantele Bibliotecii Municipale ''B.P.Hajdeu'' din Chișinău, Olga Afanas și Erica Zucec, au vorbit în cadrul evenimentului despre malpraxisul medical, care reprezintă o eroare profesională generatoare de pagube pacientului și despre destinele unor oameni celebri din întreaga lume.

Cazul Michael Jackson și tema malpraxisului medical

''Moartea cântărețului a survenit în urma erorii și neglijenței medicale. Este o temă actuală în întreaga lume, inclusiv în Republica Moldova, întrucât astfel de cazuri sunt adesea mușamalizate'', a declarat Olga Afanas în studioul Radio Sputnik Moldova.

Michael Jackson - Thriller - Sputnik Moldova
Video
Michael Jackson a fost digitizat: Un video care va surprinde nu numai fanii interpretului

În țara noastră nu există o statistică a cazurilor de malpraxis, dar cert este faptul că în ultimul timp cetățenii aud tot mai des despre ele. Legislația Republicii Moldova nu definește noțiunea de malpraxis, deși sub unele aspecte această categorie juridică este totuși reglementată de Codul Penal, care încriminează erorile medicale comise din neglijență de către un lucrător medical, erori care au adus daune sănătății pacientului sau au dus la decesul acestuia. Nu este prevăzută însă răspunderea penală pentru cauzarea de daune pacientului în cazul când dauna este de gravitate medie și ușoară. La fel, nu sunt prevăzute mecanisme eficiente de protecție de malpraxis, cu excepția instanței de judecată.

Pe 29 august curent, zi în care Michael Jackson ar fi împlinit vârsta de 61 de ani, în incinta Bibliotecii Municipale ''B.P.Hajdeu'', va avea loc un eveniment inedit la care vor participa reprezentanții mass-media, medici, juriști și experți din domeniu, care vor pune în discuție și soluționarea problemelor legate de malpraxis.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0