Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit o legendară actriță a teatrului rus

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaДegendarф actriță a teatrului rus Alla Pokrovskaia
Дegendarф actriță a teatrului rus Alla Pokrovskaia - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscuta actriță de teatru și film Alla Pokrovskaia, fosta soție a marelui actor și regizor Oleg Efremov, a murit astăzi la Moscova.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Artista Poporului din Rusia, profesor și regizor de teatru, Ala Pokrovskaia, a murit la vârsta de 81 de ani, a comunică pentru RIA Novosti serviciul de presă al Teatrului Artistic din Moscova (MHT) „A. P. Cehov”.

„Locul și ora ceremoniei de rămas bun și a funeraliilor vor fi anunțate mai târziu”, a adăugat interlocutorul agenției.

Актер Алексей Булдаков - Sputnik Moldova
Rusia
A murit un mare actor rus, cunoscut pentru rolurile jucate în filme de referință

Alla Pokrovskaia s-a născut în capitala Rusiei într-o familie de oameni de creație și visa încă din copilărie să devină actriță. În anul 1959 a absolvit școala-studio MHAT, după care a fost admisă în trupa teatrului „Sovremennik” unde a activat timp de 45 de ani.

În 2004, Pokrovskaia a trecut la MHT „A. P. Cehov”. Pe parcursul mai multor ani a predat la școala-studio.

Actrița s-a produs în zeci de filme cunoscute, printre care se „Ploaia din iulie”, „O viață scrută atât de lungă”, „Trenul de zi”. „12 scaune”, „Vîsoțki. Mulțumesc că ești viu” și multe altele.

Alla Pokrovskaia a fost soția actorului Oleg Efremov. Fiul lor Mihail, precum și nepoții Nicolai și Nikita și-au ales, de asemenea, profesia de actor.

Fluxul de știri
0